Sandboarding och Cape Reinga

Igar tog vi en liten roadtrip upp till Cape Reinga med ett par tyska flickor fran Tyskland som vi traffade pa hostelet. Vi hade forst tankt att hyra en bil, men da fjantade dom pa sa himla mkt med att man antingen inte fick kora sista vagen upp till Cape Reinga eller sa var man helt oforsakrad om man korde pa grusvag.. Sista biten ar namligen utmarkt som grusvag sa vi trodde att man typ skulle kora pa sanden, men det visade sig ju sen att det bara var en liten snutt som var grus och sen blev det asfalt igen. Men det blev ju anda mkt billigare nu eftersom vi bara delade pa bensinen! :) Dessutom fick vi trevligt sallskap ocksa.



Forsta stoppet blev, forutom bensinstationen for att kopa glass, Te Paki dar vi akte sandboarding pa sanddynorna! Vi hyrde forst brador fran en tant langs vagen och sen korde vi till dom gigantiska sanddynorna ute vid kusten..
Det va sjukt varmt och dessutom mitt pa dagen sa det hade nog varit smart att ha tagit lite mer klader pa sig. Dessutom kom det folk och sa till oss att man skulle ha sockar for det var stekhett i sanden. Vi hade forstass inga sockar med oss sa vi fick ga i flipflops uppfor dynorna. Det visade sig vara omojligt eftersom flipflopsen bara fastnade under sanden sa jag och Becka fick klattra sista gigantiska sanddynan barfota. Det visade sig vara korrekt att sanden var stekhet for det brande pa fotterna! Dessutom vet vi ju alla hur det ar att ga i sand och jag kan saga att klattra uppfor en jattebrand sanddyna inte ar lattare! For varje steg hasar man ner igen sa man kommer typ 20 cm hogre upp! Dessutom ar det stekhett om fotterna sa man fick springa ett par steg sen kora in knana i sanden och lata fotterna vila. Det gjorde ont i knana av sanden ocksa men inte lika illa som fotterna..

Tillslut kom vi dock upp till toppen totalt slut och trotta! Vi satte oss pa vara brador och pratade och kollade pa utsikten ett tag innan vi akte ner.. Och ingen av oss var speciellt sugna pa att klattra upp igen kan jag saga! ;)
Fick dock sand overallt och eftersom vi hade massvis med solskydd pa oss fastnade det som pa huden.. Tycker lite synd om tjejerna som maste stada bilen sen!




Alex och Rafaela

Wihooo ;)

Andra stoppen blev Cape Reinga som ar ligger hogst upp pa Nya Zeeland. Maurierna tror att alla sjalar vandrar dit efter doden sa det ar en helig plats for dom. Det fick vi lara oss nar vi tankte ta varan lunch dar.. ;)

Det var dock jattefin utsikt darifran och dessutom kunde man tydligt se hur Tasmanska havet och Stilla havet blandas.

Vet inte hur tydligt det syns, men vagorna kommer fram olika hall. (Tasmanska havet pa vanster och Stilla havet, det morkare vattnet pa hoger sida) Sag riktigt coolt ut!


Cape Reinga




Eftersom alla var fulla med sand och dessutom inte speciellt frascha efter att ha klattrat pa sanddynorna sa stannade vi till i Tapotupou Bay och at varan lunch. Sen tog vi oss ett dopp ocksa for att fa bort all sand! Var ratt kallt faktikskt men man vande sig efter ett tag och da var det riktigt skont! Speciellt skont att svalka av solbrannan! Dessutom var det valdigt klart vatten och en jatte,jattefin strand! Dessutom var vi nastan ensamma eftersom den ligger mitt ute i ingenstans. Hur harligt som helst! Dar rakade vi ligga lite val lange sa vi var inte tillbaka pa hostelet forran kl.9 pa kvallen ;)


Tapotupotu Bay ♥

Vi stannade pa vagen tillbaka och kopte en supergod mjukglass pa den nordligaste macken. Den var stor, god och billig! Med andra ord allt en glass ska vara!
Sen satt alla fyra och trallade med i musiken hela vagen hem. Alla var ratt sa overtrotta sa det blev lite oseriost...
Dock en riktigt harlig dag med superfint vader och harligt sallskap! Stranden var dock hojdpunkten for den var verkligen hur fin som helst!




Kommentarer
Postat av: Sofia

Det ser jättefint ut! :) I den där lilla fyren eler vad det nu är skulle det inte va fel att bo.

2009-12-20 @ 15:55:02

Vem är det?
Ska det stå kvar?

E-post: (publiceras ej)


Bloggadress:


Skriv ner en rad eller två..:

Trackback
RSS 2.0