GOD JUL ALLIHOP!


Vi onskar god jul fran ett soligt Auckland!! :)

Det har varit en ratt skumm julafton faktiskt!
Solen sken nar vi vaknade sa vi la oss i parken nedanfor hostlet och solade. Va hur varmt som helst sa det kopplade inte riktigt att det ar julafton idag.

Pa kvallen gick vi till en Italiensk restaurang och at en supergod pizza!
Dock var servitorerna ratt dryga och blev ju inte direkt besvikna nar dom fick reda pa att vi kom fran Sverige.
Den allmanna reaktionen nar man sager att man ar fran Sverige ar "oooh", "aaaaaaaaaaah" , "aaaah nice", "oooh swedish girs" , men den har gangen blev det glimmande ogon och ett "RRRRRR" ;) haha
Dom ar ju lite slibbiga italienarna, men pizza kan dom!

Sen har vi atit chokladkaka och lagt pussel. Blev dock smatt galna for vi kom ingenstans! Dock skrev vi en lapp att ingen skulle rara pusslet for vi kom tillbaka sa vi kan fortsatta nar vi kommer tillbaka. Vi har gronsaksdipp och mer mys kvar sa kvallen ar inte slut an! Eller ja, hemma gryr ju precis dagen! ;)

Men alla ska ha en san god jul och ett gott nytt ar!
Far val se om jag hinner in en sista gang innan vi far till farmen men det tror jag inte.. Kanske lagger in ett kort meddelande fran farmen men kommunikationen ar ju begransad dar ute i skogen!


Skumm men harlig julafton!


Mumms, mumms!

GOD JUL OCH GOTT NYTT AR ALLA!


Whanga till nyar!

Vi ska fira nyar i Whangamomona pa farmen! :D
Vi ar helt dumma i huvet egentligen som bara impulsivt andrar varan flygbiljett sa nu flyger vi till Aussie den 5e januari.. haha. Kom pa ideen igarkvall sa det har som gatt lite fort och blev lite stressigt pa slutet dar for att hinna med att boka biljetten och stalla in den orginella..

Nu ar det dock gjort och vi ar hur taggade som helst!
Later kanske knasigt for er andra att kasta bort nyar i Sydney for att vara i skogen med massa hippies och bonder, men om ni bara visste!
Kommer ha sa snuskigt kul, men fran och med den 26e kommer vi att vara i "no-reception-land" sa det kommer nog en rapport nar vi ar i Australien om vara crazy aventyr!


Grandma got run over by a reindeer

Sahar i juletider tankte jag bjuda pa en traditionell Nya Zeelandsk julsang. Den har sjong dom sma barnen pa julkonsterten i Whanga och jag och becka holl pa att garva ihjal oss! Dom ar lite mer brutala har kan man val saga ;)

Anyway, Enjoy!


Grandma got run over by a reindeer
walking home from our house on Christmas eve
You can say there's no such thing as Santa
but as for me and Grandpa, we believe

She'd been drinking too much egg nog
and we'd begged her not to go
But she'd left her medication
So she stumbled out the door into the snow
When they found her Christmas morning
at the sceen of the attack
There were footprints on her forehead
and incriminatin' Claus marks on her back

Grandma got run over by a reindeer
walking home...

Now we're all so proud of Grandpa
He's been takin' this so well
See him in there watchin' football
drinkin' beer and playin' cards with cousin Belle
It's not Christmas without Grandma
all the family's dressed in black
And we just can't help but wonder
should we open up her gifts or send them back?

Grandma got run over by a reindeer
walking home...

Now the goose is on the table
and the pudding made of pig
And the blue and silver candle
that would have just matched the hair in Grandma's wig
I've warned all my friends and neighbours
Better watch out for yourselves
They should never give a license
to a man who weats a beard and plays with elves.




Sa vad tycks?? Lite val brutal och halvsnuskig precis som det mesta har i NZ ;)
haha Den var annu mer rolig tillsammans med barnens skadespel dar en tjej var farmor och dom andra var renarna som korde over henne.. hahah underbart!


Auckland in wintertime

Ar nu framme i Auckland.. Varat hostel ligger forstass pa toppen av en brant backe sa det var ratt sa svettigt att slapa aset uppfor!! Dessutom ar hela Auckland uppfor hela tiden sa det va sjukt jobbigt!
Hostellet ar dock fint och antligen slipper vi vaningssangar! Utanfor fonstret ar grannhotellets bubbelpool, swimmingpool och solstolar som en teaser, men det ar ju bara att dra for gardinerna och inte latsas som ingenting ;) Fick dock en fieldday nar vi hittade till "gratis-mat-hyllan" som brukar finnas pa dom flesta hostel dar folk kan lamna mat dom inte vill ha. Till varan enorma gladje var det massa mat dar och bra grejer sa vi snodde at oss det varda! Sa nu har jag smor till min sas, jag hittade limpa till frukost imorrn, becka hittade ris, vi ska gora gurk-och morotsdipp ikvall i salsasas och dessutom fanns det matolja! WIHO!! Sniffade lite pa vitlokssmoret men det va sa himla lite kvar att det ratt ovart. Dock luktade det snuskigt gott!

Pa julafton blir det pizza for att fira sa det taggar vi bada tva!!! Ska blir sa sjukt gott och harligt att behova gora mat sjalv for en gangs skull!

Becka ringde precis till hotellet i malaysia for vi har inte fatt nan bekraftelse an och jag satt och asgarvade bredvid nar hon forsokte fa fram budskapet till damen pa andra sidan som inte pratade valdans bra engelska.. Min mejladress blev darfor "Bangkok-England-Bangkok-Bankok-Irland-Norway" hahah hur kul som helst!!! ;)

Annars har det som inte hant sa mkt sen sist.. Vi hittade ett billigt internetcafe har sa jag kunde inte riktigt motsta ;) Ar man beroende sa ar man..

Hoppas alla darhemma har det mysigt nu infor jul iaf!!
Kramkram


Mango


Russel fran farjan

Idag har vi varit i Russell som ligger mitt emot Paihia over en liten vik.. Farjan var dock hur seg som helst sa det tog typ 20 min! Det var NZ forsta huvudstad eftersom Kapten Cook landsteg har, men nu ar den inte direkt mkt for varlden.. En liten pittoresk stad/by med gamla hus langs strandkanten. Har finns dock NZ aldsta kyrka som dock bara ar drygt 150 ar(dom har ju inte sa mkt historia dom stackarna) och den var inte sa speciell pa insidan heller.. Men det var ju coolt att det ar det aldsta iaf.. Dock gar det ju som inte ens att jamfora med typ Rom..


Long Beach

Annars fanns det som inte sa mkt att gora sa vi la oss pa Long Beach och solade.. Badade lite ocksa men det var annu kallare an forra gangen sa det blev inte langa bad! ;) Forhoppningsvis sista badet i kallt vatten! ;)

Efter maten idag (asgod mat btw; spagetti med broccoli+loksas) at jag en mango till efterratt och den va hur god som helst!
Tankte bara lagga in en bild pa den sa du, pappa, kan sitta dar och draggla over tangentbordet! ;) Smakade precis lika gott som i Afrika! Mumms! Dessutom kostade den bara 6 kr sa det var en perfekt liten beloning! Jag har blivit en san stjarna i koket nu sa! ;) Dock ar det mest becka som far guida mig och saga at mig vad jag ska gora! ;) Har dock lart mig att gora omelett vilket jag ar sjukt stolt over! ;)


Ser du hur gott den smakade pappa? ;P





Nu ska vi dock njuta av sista kvallen har i Paihia innan vi far tillbaka till ackliga Auckland.. Inte min favoritstad direkt! Kanns jattekonstigt att vi ska fara ifran NZ snart! :( Kommer absolut sakna farmen och det ar nog det enda jag kommer sakna.. Utom kanske att man verkligen kan backpacka pa riktigt har! I Aussie blir det nog mer bara att semestra runt vilket ar lite synd.. Men NZ ar ju vandrarens hemland och varken jag eller becka ar ju vandrare, men farmen gor ju att man maste gilla NZ. Dock ar det sjukt trevliga manniskor har och alla ar jattehjalpsamma! kommer sakna den harliga attityden till allt och alla trevliga manniskor..

Sen kommer ju Whangamomona alltid att minnas med karlek och Pete och Maeve kommer vara varan annan familj! ;) Underbara manniskor hittar man alltid pa landsbyggden! Nasta nyar blir det Whanga! ;D
Pete och Meave var sa himla sota nar vi for darifran sa det kan inte vara sista gangen vi traffar dom! Far vi inget jobb i sverige skulle vi fa komma och rida hastar at henne och Pete forsakrade sig om att vi hade deras telefonnummer sa vi kunde ringa "HEM"..♥ AH vad jag kommer sakna Whanga!!!!


Sofia: Det ar nog bara att borja spara om du vill bo dar for man maste ju kopa antingen hela on eller en del av den fran staten.. ;P Det ar inte sa langt ifran fastlandet och alla som bor dar har ju egen bat, men det har alltid varit en bat som for runt med mjolken och posten sa det forblir nog sa bara av farten.. Det ar ratt varmt har, men det ar najs! Dessutom far man ju en egen strand som bara ar ens egen! Men det ar formodligen for varmt for dig for T-shirt ar nog lite for mkt pakladnad! ;P

Sandboarding och Cape Reinga

Igar tog vi en liten roadtrip upp till Cape Reinga med ett par tyska flickor fran Tyskland som vi traffade pa hostelet. Vi hade forst tankt att hyra en bil, men da fjantade dom pa sa himla mkt med att man antingen inte fick kora sista vagen upp till Cape Reinga eller sa var man helt oforsakrad om man korde pa grusvag.. Sista biten ar namligen utmarkt som grusvag sa vi trodde att man typ skulle kora pa sanden, men det visade sig ju sen att det bara var en liten snutt som var grus och sen blev det asfalt igen. Men det blev ju anda mkt billigare nu eftersom vi bara delade pa bensinen! :) Dessutom fick vi trevligt sallskap ocksa.



Forsta stoppet blev, forutom bensinstationen for att kopa glass, Te Paki dar vi akte sandboarding pa sanddynorna! Vi hyrde forst brador fran en tant langs vagen och sen korde vi till dom gigantiska sanddynorna ute vid kusten..
Det va sjukt varmt och dessutom mitt pa dagen sa det hade nog varit smart att ha tagit lite mer klader pa sig. Dessutom kom det folk och sa till oss att man skulle ha sockar for det var stekhett i sanden. Vi hade forstass inga sockar med oss sa vi fick ga i flipflops uppfor dynorna. Det visade sig vara omojligt eftersom flipflopsen bara fastnade under sanden sa jag och Becka fick klattra sista gigantiska sanddynan barfota. Det visade sig vara korrekt att sanden var stekhet for det brande pa fotterna! Dessutom vet vi ju alla hur det ar att ga i sand och jag kan saga att klattra uppfor en jattebrand sanddyna inte ar lattare! For varje steg hasar man ner igen sa man kommer typ 20 cm hogre upp! Dessutom ar det stekhett om fotterna sa man fick springa ett par steg sen kora in knana i sanden och lata fotterna vila. Det gjorde ont i knana av sanden ocksa men inte lika illa som fotterna..

Tillslut kom vi dock upp till toppen totalt slut och trotta! Vi satte oss pa vara brador och pratade och kollade pa utsikten ett tag innan vi akte ner.. Och ingen av oss var speciellt sugna pa att klattra upp igen kan jag saga! ;)
Fick dock sand overallt och eftersom vi hade massvis med solskydd pa oss fastnade det som pa huden.. Tycker lite synd om tjejerna som maste stada bilen sen!




Alex och Rafaela

Wihooo ;)

Andra stoppen blev Cape Reinga som ar ligger hogst upp pa Nya Zeeland. Maurierna tror att alla sjalar vandrar dit efter doden sa det ar en helig plats for dom. Det fick vi lara oss nar vi tankte ta varan lunch dar.. ;)

Det var dock jattefin utsikt darifran och dessutom kunde man tydligt se hur Tasmanska havet och Stilla havet blandas.

Vet inte hur tydligt det syns, men vagorna kommer fram olika hall. (Tasmanska havet pa vanster och Stilla havet, det morkare vattnet pa hoger sida) Sag riktigt coolt ut!


Cape Reinga




Eftersom alla var fulla med sand och dessutom inte speciellt frascha efter att ha klattrat pa sanddynorna sa stannade vi till i Tapotupou Bay och at varan lunch. Sen tog vi oss ett dopp ocksa for att fa bort all sand! Var ratt kallt faktikskt men man vande sig efter ett tag och da var det riktigt skont! Speciellt skont att svalka av solbrannan! Dessutom var det valdigt klart vatten och en jatte,jattefin strand! Dessutom var vi nastan ensamma eftersom den ligger mitt ute i ingenstans. Hur harligt som helst! Dar rakade vi ligga lite val lange sa vi var inte tillbaka pa hostelet forran kl.9 pa kvallen ;)


Tapotupotu Bay ♥

Vi stannade pa vagen tillbaka och kopte en supergod mjukglass pa den nordligaste macken. Den var stor, god och billig! Med andra ord allt en glass ska vara!
Sen satt alla fyra och trallade med i musiken hela vagen hem. Alla var ratt sa overtrotta sa det blev lite oseriost...
Dock en riktigt harlig dag med superfint vader och harligt sallskap! Stranden var dock hojdpunkten for den var verkligen hur fin som helst!




Solbranna och delfiner

Idag har vi varit pa en riktigt harlig battur!!! Vi akte pa "the creamtrip" som ursprungligen var en bat som for runt till alla oar i Bay of islands med mjolk och mat till alla dom som bor ute pa dom sma oarna. Den var inte alls sa farligt dyr men anda fick man mycket for priset!
Vi fick aka genom "Hole in the rock", sag delfiner och dessutom fick vi se alla oarna i Bay of islands istallet for att aka pa dom specifiserade batturerna. Finns en som bara kor genom hole in the rock och sen en som for och kollade pa delfiner..

Vi for ut 09.30 imorse och kom tillbaka 16.15 sa det var en heldags tur. Vi for runt och kollade pa alla oarna runtom har och dessutom fick vi se DELFINER! Dom simmade precis innan baten och jag stog bojd over relingen och da simmade dom precis under en!! Hur coolt som helst! Dom ar dock storre an vad jag hade vantat mig! Forst sag vi Flasknosdelfin och sen sag vi en flock med Common Dolphin som var mkt mer lekfulla!
Dom ar dock hur sota som helst!

Vi stannade pa lunch i en jattefin bukt och fick ligga dar och sola i en timme. Hur najs som helst! Vi hade klarbla himmel hela dagen och det har varit riktigt harligt vader!! Pa baten satt vi pa soldack hela dagen trots att man fick tacka sig nar dom korde lite fortare for da blaste det ratt kallt. Brande oss litegrann, men inte alltfor farligt ;)

Vi sag bland annat stranden dar Kapten Cook steg iland.. Man kunde nastan se hans fotavtryck ;) haha
Annars ar det som mest ororda oar.. Endel ar agda av staten och endel ar agda av privatpersoner. Skulle vara ganska najs att aga en egen o faktiskt. Dock skulle jag inte kunna bo dar eftersom det ar ratt avskilt kan man ju saga! ;) Baten som kor The Creamtrip far runt med mat och post till personerna som bor dar 3 ggr i veckan. Vi stannade till ett par ganger vid personers bryggor och lamnar en kartong med mat pa deras brygga. Ratt najs livstil om det passar en.. (sofia, nagot for dig??)





Flasknosdelfiner! :)

Common dolphin



Hole in the rock


Det var lite tajt att ta sig igenom med baten, men becka ser ju iaf lugn ut ;)


Inte alltfor tokigt!


Inte alltfor dalig utsikt fran lunchen! Var dock lite vasst med alla snackskalen pa stranden.
Stackars, stackars mig! ;)




Vattenfall och lysmaskar

Nya Zeelands mest fotograferade vattenfall, Whangarei falls.. Efter drygt 2 timmars promenad genom skogen/farhagar kom vi fram till detta :) Var ratt drygt att behova ga hela vagen tillbaka, men ratt najs att ha sett det iaf! Sen pa kvallen tog vi ficklampan med oss och gick ut i skogen vid hostellet. Dar skulle man tydligen kunna se lysmaskar och det kunde man minsann! Var svinlaskigt att ga ut i skogen pa en liten stig upp i bergen nar det var morkt, men med varsin pinne i handen och starkt klingande pa varandra sa gick det bra.

Dom var riktigt coola faktiskt! Sag ut som sanna dar sma spotlights man kan satta in i taket for att gora en stjarnhimmel. Ser ut som sma bla lysande pluppar. Dessutom var det ju GRATIS! ;) Wihoooo!

2 - dagars och inte mkt till somn!

Dagen efter var Jannikas (tyska tjejen som ar dar pa praktik) fodelsedag sa alla for till puben och at middag. Efter det sa for "vi unga" manniskor till sheeringquarters igen eftersom Stevie och Luke skulle dit.. Nar vi kom dit satt hippisarna fran igar dar och spelade lite halvdyster musik pa gitarren. Dom blev dock jatteglada nar jag och Becka kom dit och sen fick vi dra igang festen! ;) Dessutom fick jag berom for att jag hade "out-dranked" t.o.m. Porky och det var inte det lattaste kan jag saga! Dom var djupt imponerade! ;)

Snart akte den mekaniska hasten fram(dom hade mkt skumma saker dar!) och alla blev mer eller mindre tvingade att hoppa upp pa den! haha Annars satt vi mest och spelade gitarr, sjong och pratade skit. Nar ingen spelade gitarr sa lyssnade vi pa musik fran BANDspelaren (inga cd:er har inte) och speciellt da en sang som aldrig kommer lamna mitt huvud! Det var ett band som bara hade den laten pa och som spelades om och om igen! Vi lyssnade sakert pa den typ 20 ggr, men anda sa sjong alla med lika helhjartat varje gang!! Hur kul som helst!

"Oh, baby It's making me crazy, every time I look around, IT'S IN MY FACE!..."

Innan kvallen var slut hade dessutom jag, Becka, Luke och Stevie dessutom lensat kylskapet for att gora mackor!
Man borde inte lamna mat framme nar det ar fulla manniskor i narheten! ;)

Hade dock sa himla kul, dock inte lika kul som kvallen innan men inte illa alls!! Det ar alltid kul att festa med gamla hippies ju!! Dessutom ar bondefolket sa roliga!
Nar vi kom hem runt halv 5 pa morgonen hittade vi en lapp i koket fran Meave tidigt pa morgonen. Sa efter 2 timmars somn klev vi upp kl 07 och hjalpte till med att drafta(dela faren fran lammen) faren och det var ratt slitet kan jag saga!

Kommer sakna Whanga sa himla mkt och allt folk som bor har! Man kommer ju aldrig nagonsin uppleva det har igen sa det kandes riktigt sorgligt att behova aka darifran! Dock sa Maeve att om vi inte fick jobb nar vi kommer hem igen sa far vi komma och jobba for henne! Skulle latt gora det om jag har pengar!

Jag ar sa glad att vi for tillbaka en vecka till for det var en san sjuk rolig vecka! Vi jobbade dock inte sa hemskt mkt utom rousingen utan vi festade som mest! Trots att man inte var sa frasch hela tiden och inte sov speciellt mkt har jag aldrig haft sa mkt roliga fester inom en vecka! Jag tror dessutom vi ar ratt omtyckta har for alla blir alltid superglada nar vi kommer och vi drar alltid igang festen! Men vi ar ju awesome ocksa!


Becka, Kristie och Freddie innan vi lamnade puben


En del av varat band ;) Han med gitarren agde stallet



haha, engagerade i vart spelande! Har dock gett upp trummorna,
men Becka hade sin pinne med kapsyler pa!




Luke tar sig en tur pa hasten..


Endel var dock lite mer engagerade an andra.. Skrattade sa jag nastan
foll av stolen!




Gitarrspel + gamla hippies + sheerare + gratis ol = ROJ!

Dagen efter var vi i Tahora som ligger bara 2 mil fran farmen for att hjalpa Porky med sheeringen.. Det regnade dock sa han hade bara fatt in en del av faren under tak vilket betydde att det inte skulle bli en lang dag. (Jiho!) Man kan namligen inte raka faren och ullen ar blot for den moglar om man pressar ihop den + att det inte gar att sheera eller hantera ullen..

Idag var det en "closed board" vilket betyder att skjulet ar utformat sa att sheerarna star som i en korridor mellan dar faren kommer in och dar dom far nar dom ar klara.. Alltsa ar det ratt trangt att trycka fram massa ull nar det ar 4 sheerare som svingar runt far all over the place. Rakade ga in i huvet pa Ash som stog langst ut + att jag slog han i huvet med sopen.. Dom skrattade dock bara at mig.. Becka var inte sa mkt battre heller for hon slog Benjy i huvet med sin sop.. ;)
Musiken gick pa topp den har gangen ocksa vilket gor det betydligt roligare.. Man blir som less pa ljudet av baande far och surret fran rakmaskinerna..

Efter att vi var klara med sheeringen gick alla (nagra trakisar gick hem) och satte oss i festlokalen som lag precis bredvid och drack ol.. Det ar jattemysigt att sitta dar och dricka ol med folket man har jobbat med hela dagen! Dessutom fick vi sallskap av agaren till stallet + hans hippievanner. Det var riktiga gamla hippies med langt har, skagg och hatt pa sig! Hur harliga som helst! Sen satt vi dar i vara ackliga sheeringklader och festade. Alla andra hade ombyte med sig sa dom tog en dusch och bytte om men jag och becka satt dar i vara ackliga klader som var fulla med ull och luktade svett+far. Hade nog inte riktigt funkat hemma!

Efter ett tag tog kocken fram gitarren och spelade musik som alla sjong med i eller diggade med till. Dessutom bildade vi som ett litet band med massa konstiga instrument. Dom hade forutom gitarren en bas gjord av en tralada, en pinne och ett rep, salt,-spikmarackas (saltkar/spiklador som man skakade) trummor och en pinne med kapsyler fasta pa som gjorde att det skramlade. Var sa himla mysigt att bara sitta dar och sjunga! Jag och Becka gav ett solo med Dancing Queen som var mkt uppskattat! ;) haha

Forutom lonen vi fick (totalt for bada dagarna typ 600 kr) sa fick var det dessutom fri tillgang till gratis ol vilket ledde till att det blev ett par stycken. Eftersom kvallen gick sa for mer och mer folk hem och tillslut var det bara jag, Becka, Ash och Porky kvar. Vi hade dock sa himla kul sa nar klockan var runt 5 beslot vi oss att ga isang. Hippisarna tog fram madrasser och sen sov vi dar allihop pa dansgolvet. Eller ja Porky sov i sin bil och Becka la sig i koket for att fa lite vame.. Det var ju utomhus eftersom hela festlokalen bara tacktes av ett tak, men jag hittade nagra filtar och en skummgummibit som jag la over mig. Var dock inte det renaste i varlden men det gjorde inte sa mkt.

Var dock slitet att vakna upp dagen efter runt halv 9-tiden! Alla sag ratt slagna ut efter en 15-timmars fest!
Blev en hel del ol under den tiden eftersom man inte kan sitta lange utan en ol i handen for da far man en till oppnad och klar.

Blev dock ratt trackade nar vi kom hem igen runt 9 pa morgonen med ullkladerna som vi haft pa sig sen 7 pa morgonen dagen innan! Hade dock sa sjukt kul att ingen fest nansin kommer mata sig med den har!! Vad kan liksom sla att sitta med asskona bonder och gamla hippies och sjunga och spela gitarr?!

Alskar att det ar sa himla avslappnat pa det har stallet att det ar inte sant! Man kan liksom sitta dar och lukta skit, men det ar ingen som bryr sig!! Hur underbart som helst! Kommer sakna alla manniskor for dom ar sa himla skona! Stackars er som har last anda hit, men jag forsokte faktiskt korta ner det hela. Det gar dock inte att prata nog om hur kul det var och hur harliga manniskor det ar!

Angrar dock sjukt mkt att jag inte tog med kameran!!!


WHANGA RULES!

Nu har vi varit pa farmen en till vecka. Vi ar nu i Hamilton och ska till Northland imorgon.

Veckan borjade i iaf med att vi for pa julavslutning pa skolan. Barnen hade forestallningar och sjong julsanger. Var riktigt sott, men lite val langt.. Efterat fick man ju forstass mat for man kan ju inte ha en samling utan att ata efterat ;)
Efter att "showen" var klar gick "vi unga manniskor" till puben och partajade. Den har gangen var det mkt mer ungt folk eftersom alla har kommit hem fran universitetet over jul..
Ar anda sa himla annorlunda fester har! Vi satt utomhus och drack ol och pratade om allt mojligt konstigt..
Dock var det snuskigt kallt, men da ar den nan som springer ivag till "uten" (bil med flak, en "farmbil") och hamtar en fleestroja som luktar far ;) Dock fros jag anda sa da gick han och hamtade ett tacke ur sin bil.. Haha! Underbart!
Det ar dessutom sa himla billig dricka har! En ol kostar pa puben runt 20 kr och sen kan man kopa "take-away" innan man far vidare for 10 kr!!! Men man behover inte direkt kopa manga sjalv eftersom sa fort man har handen tom sa kommer det en ny genom fonstret ;) hahah

Det ar sa himla underliga manniskor pa det har stallet, men dom ar sa underbart harliga anda!
Var dock lite jobbigt att kliva upp dagen efter och springa runt pa bergen och valla kor.. hahaha

Pa Torsdagen blev vi vackta kl. 07.20 av Maeve som undrade om vi kunde fara till en granne, Daniel/Porky (vi daggade at han forra gangen) med rousing (sopa bort ullen och sortera den) Det var bara att hoppa upp ur sangen och ata frukost och sen fara ivag.. Det var 3 sheerers och jag och becka som rousade..
Dagen gick faktiskt skapligt fort for det var roligare folk som sheerade och dessutom korde dom musiken pa max sa man sprang runt dar med broomen och sjong! Fast mot slutet jobbade man mest bara mot att det skulle bara slut och man kunde satta sig i solen och ta en kall ol eller tva. Det ar ju som tradition att alltid dricka ol efter man ar klar med sheeringen och det ar himla trevligt!
Gjorde nog inte bort oss for mkt heller for dom ville att vi skulle hjalpa dom igen nasta dag..


Luddbehandling och krastruller utan handtag

Vi ar nu i Lake Taupo som ar Nya Zeelands storsta sjo. Det ar riktigt mysigt har och inte alls daligt vader! :) Annars har regnet forfoljt oss nu ett bra tag! Vi var i Wellington i 2 dagar och da var det bara skitvader hela tiden!! Dessutom blaser det ju typ isvindar dar sa det va inte sa kul, men har ar det harligt aven fast det ar muligt.. 

Vi bor pa Tiki Lodge som vi blev tipsade om av en Italiensk tjej, men hon hade nog inte sa hoga krav eftersom det inte ar ett toppenhostel! Dom har typ en kastrull med handtaget kvar pa, buckliga stekpannor och dom stanger allmanomradena kl 10.30 vilket ar hur dumt som helst! Da maste ju alla sitta i korridorerna istallet vilket stor dom som sover! Enda hostelet nagonsin som stanger allmanomradena! Det ar ju meningen med ett backpackers att man ska sitta och sallskapa!

Vi skulle dessutom forsoka tvatta igar, men det slutade med att vi fick handtvatta allt istallet! Maskinen skojlde typ ingenting alls + att alla klader blev tackta i ludd.. Inte speciellt kul! Men man lar ju anda kasta alla kladerna man har anvant har for dom blir inte sa frascha av dom har tvattarna! Men dom luktar val battre iaf. ;)

Som ni kanske sag sa hoppade vi bungy idag och sen gick vi och treatade oss med fish & chips till lunch vilket va riktigt gott! Ikvall blir sista natten har i Taupo och sen bar det av till farmen i en vecka om vi kan fa tag pa dom. Det ar ju langdistanstavlingen dar idag sa dom ar val lite upptagna.. Far nog sla dom en pling ikvall bara sa att dom kommer och hamtar oss.


Lake Taupo



Maria: Jag vet inte sa mkt om langdistanstavlingar jag heller, men vi fragade ju lite om det iaf. Man far ju se till sa att man inte pressar hasten for hart men jag tror nog att dom kor ratt hart med dom. Deras traning ar att galoppera uppfor "kullarna" har sa hastarna har ratt bra kondis. Det gar ju som inte att fara ut pa en ridtur utan att fara uppfor och nedfor kullarna/bergen och deras hagar ar ju typ 3 berg ocksa sa ;) Ska man rida nedfor maste man alltid hoppa av och leda och dessutom om man maste oppna grindar vilket ar ratt ofta om man ar ute och rider, men pa tavlingen ar dom flesta oppna. Dessutom har dom ju "checkingpoints" efter vagen dar det ar ett antal kontrollanter som kollar hjartat och lungorna pa hastarna och dom far inte fortsatta forran pulsen har kommit ner till ett visst lage.


1 - 2 - 3 - BUNGY



Det absolut coolaste och laskigaste jag har gjort i hela mitt liv!!!!

Man far forst sitta ute pa "luftbryggan" dar dom spanner fast runt fotterna pa en och satter fast en i banken sa man inte kan falla ner ;) Antar att det ar en av manga sakerhetsatgarder.. Dom drar ju at ordentligt runt fotterna, men jag fragade anda typ 5 ggr om det inte gick att dra at hardare ;)  Jag har aldrig varit sa skrackslagen i hela mitt liv som nar jag satt dar pa soffan!!! Skakade och holl typ pa att svimma kandes det som! 
Becka va inte lika skrackslagen, men hon va ratt skakig hon ocksa.. 

Becka hoppade forst och sen var det min tur!! Det va mkt hogre upp nar man stog dar med tarna vid kanten an nar man kollade ner over staketet!! Hur labbigt som helst! Linan ar hur tjock som helst och bestar av typ 1000 gummiband som ar virade tillsammans, men det kanns ju i magen anda kan jag saga! Nar man sen studsar runt dar i fotterna sa firar dom ner en i en liten gummibat dar dom spanner los en och kor en in till en liten balkong langst ner vid vattnet. Jag kunde typ inte prata nar jag kom dit och Becka stog dar hur nojd som helst ;) Skakade i hela kroppen och va helt chockad.. Men frant vare!

Becka gjorde varsta snygga hoppet, men jag gjorde som en konstig grodvariant mer skrackslagen an nat annat! ;) haha Dessutom skrek jag som ett litet barn!
Va en helt galen rusch och det absolut coolaste jag har gjort hittills! Far ni mojligheten sa ska ni absolut hoppa bungy! Det liknar inte nat annat!


"are you ready?" - " NOOOO"

47 meter over Waikato River! Nya Zeelands hogsta watertouch


Ratt nojda efterat!! Vi fick (kopa) bilder och en liten film av varat hopp!


RSS 2.0