Efter sol kommer solsken

Det har regnat nu i 2 dagar.. Ratt trist faktiskt, men vi har ju inte haft nat annat an solsken hittills i aussie sa lite regn maste man val rakna med.. Hoppas dock att det klarnar upp idag for vi har tankt att ta oss en dopp i lagunen. Man kan inte bada i havet har eftersom det ar sa mkt maneter. Man maste isafall ha en "stingersuit" pa sig som ser ut som en heltackande nylonstrumpa. Inte speciellt snyggt! ;) haha

Men lagunen blir nog bra det ocksa. Slipper ju vagorna och saltvattnet men det ar ju roligare att bada i havet!
Hade man vetat om det hade vi formodligen stannat langre i Surfers paradise eller Mooloolaba. Men sant vet man ju aldrig i forvag.. Imorrn bar det av till Townsville sa vi far se hur det ar dar! :)
Airlie Beach ar dock riktigt mysigt forutom att det inte finns nan supermarket sa det ar jattedyr mat..

Bor pa ett helt ok hostel som har en valdigt mysig bar pa nederplan! Har livemusik och det ar alltid massa folk dar! Riktigt roligt och underligt folk! ;) haha Ar ratt mkt svenskar har, men det ar mkt roligare att umgas med folk fran andra lander. Annars sitter man ju bara och pratar svenska hela tiden.. Traffade dom har trevliga engelsmannen forsta kvallen har i Airlie!


haha, jaa vad ska man saga??






"snakebite" ar awesome!






Party i Agnes Water



Festade med Skottar och engelskman i Agnes Water. Larde oss kortspelet "Cheat" som var riktigt kul! Sen gjorde vi om det till ett drickspel och sen var partyt igang! ;) haha

Hade en riktigt trevlig men nagot udda kvall! :D



Trott efter nattbuss!

Nu ar vi framme i Airlie Beach efter en dryg 10-timmars bussresa fran Agnes Water. Hatar att aka buss! Speciellt eftersom det ar ratt obekvama saten pa bussarna och det ar svart att sova ordenligt. Men man tjanar ju in en natt pa hostel iaf vilket ar ratt najs! Dessutom forlorar man inte massa dagar pa att resa.

Ar dock lite trottsamt nu eftersom vi inte far checka in forran kl 12 sa nu maste vi roa oss i typ 4 timmar :S Dessutom har dom slarvat bort varan bokning sa vi var tvugna att ga till internetcafeet och printa ut confirmationen.. Det ska nog losa sig dock for dom hade gott om tomma sangar..

Tror dock att vi kommer gilla Airlie Beach.. Agnes Water som vi precis kom ifran var dock inte paradiset pa jorden direkt. Det var en plutteliten stad med typ en (dyr!) mataffar, postkontor och typ en surfaffar.. Stranden var dessutom sunkig och det fanns inget att gora.. ;) Visst later det harligt?! ;)
Airlie ar dock storre sa det ska nog bli battre har! Fick dock hora att man inte kan bada har for det ar sa mkt maneter sa vi maste hora oss for med lokalborna.. Vill inte bli brand! Dock var det ett par amerikaner som sa det och dom ar ju lite hispiga av sig! ;) haha Ska dock ta det forsiktigt..
Borjar det bli mkt maneter nu sa kommer det nog inte bli sa mkt mer bad eftersom det inte ar sa langt kvar nu pa varan lilla Aussietripp! :( I Cairns kan man inte bada pa stranderna for krokodilerna kryper upp pa stranderna.. Kanns ju inte alltfor roligt!

Men vi far se vad som hander! Man vet ju aldrig i landet fullt med giftiga och farliga saker! Hade ju tankt att kanske ta en surflektion har men ar det fullt med maneter far vi val se. Skulle dock va kul att prova surfa.. Skulle formodligen ha gjort det i Surfers paradise, men vi ar lite troga vi.. :/

Ha det bra alla darhemma!


Dingos och hajar!!


Fraser Island!



Indian Head

Coloured sands

Dingo. Daligt kort, men whatever! ;)

Lake McKenzie

Catfish

Lake Wobby


Vi for pa en 2 days 1 night tour till Fraser Island i Fredags. Vi akte i en stor buss med 4-hjulsdrift (saklart) men det var bara typ 15 st pa turen vilket var riktigt najs! Kort ko till buffen ;)

Hojdpunkterna pa resan var Lake McKenzie och Indian Head. Man kan inte bada i havet runt Fraser for det ar alldeles for stromt och jattemkt hajar. Isallet finns det farskvattensjoar som kommer upp ur sanden. Vattnet silas genom sanden och samlas i sjoar inne pa on. Hangde inte riktigt med i allt guiden sa,men det var nat sant ;)

Lake McKenzie ar kristallklar och dar finns den finaste sanden man kan hitta. Det ar den sortens sand som man anvander till att gora glas. Dessutom kan man fa en ruggigt bra peeling om man tar den blota sanden fran bottnen och skrubbar huden med den. Man kan t.o.m borsta tanderna med den,men det provade vi oss inte pa. Huden blev jattenmjuk och harlig och fotterna blev lena som en babyskart! ;) Hur harligt som helst! Harligt att bada ocksa utan att behova tampas med vagor och fa saltvatten i ogonen ;)

Indian Head ar den enda stenen som finns pa Fraser. On bestar av 98 % sand och 2 % sten. Dom 2 % ar Indian Head som ar 90 m hog klippa. Abourginerna brukade anvanda den som en domstol for dom kriminella i stammen. Antingen fick man hoppa eller sa fick man ett spjut genom benet.. No mercy! ;)
Det ar en riktigt harlig utsikt daruppifran och man kan se mkt vattenliv. Vi sag (forrutom fiskar och maneter) 2 tjurrockor och 2 hajar! Hur coolt som helst! Den forsta var lite mindre, men den andra var hur stor som helst! Riktigt coolt!!!

Andra saker vi kollade pa var Eli Creek som ar en farskvatten strom. Vi gick uppstroms en bit och sen aker man med strommen nedstroms. Valdigt harligt, men lite val grunt pa vissa stallen sa da fick man vada genom vattnet, Mehino Wreck som ar ett 50 ar gammalt stalvrack av en gigantisk bat, Coloured sands som ar en klippa med olika skiftningar i sanden, Lake Wobby som ocksa ar en sjo som bildas av regnvatten men som ocksa ar valdigt klar och ren. For att komma dit maste man ga en fruktansvart jobbig promenad i sand genom skogen i 40 min. Varmen gjorde det ju inte battre direkt, men det var valdigt harligt att lagga sig i det kalla vattnet efter promenaden. Det fanns massa catfishes i sjon och dessutom smaspigg som tuggade pa dod hud fran fotterna. Kittlades oerhort mkt! ;)

Dessutom tog vi en promenad genom regnskogen. For att ge promenaden lite krydda sa varnade guiden oss for att dom har 7 av dom giftigaste ormarna i varlden dar, vilda dingos som kan ga till anfall och spindlar och skit. Sag dock "bara" en jattestor odla. Dingos sag vi dock, men fran bussen. Dom ser ut som en jattesot liten hund, men vi fick hora om en 9-arig pojke som hade blivit dodat av en dingo pa Fraser :S Det fanns skyltar om hur man skulle vara "dingosafe" overallt. Var ratt lagom att se dom fran bussen faktiskt ;)

En annan stor hojdpunkt var saklart att vi fick sova pa ett motel som faktiskt hade ordet RESORT i namnet! ;)
Det betydde att vi fick massa mat! Frukost, lunch och middagsbuffe! Behover jag forklara den gladjen over att fa ata god mat?! Lasangen och vitloksbroden toppade ju listan!! ;) At dock alldeles for mkt sa man la val pa sig 10 kg ;) Men gott var det!

Mooloolaba

Trots sitt jobbiga namn var det ett riktigt harligt stalle!! :D
Vi bodde pa ett bra backpackers och det allra basta var att vi bara betalade 70 kr/natt! Det var namligen en rookie i receptionen nar vi checkade in sa vi betalade typ 140 kr for tva natter och egentligen kostade det typ 160 kr/natt sa vi kande oss ju lagomt nojda! Dessutom hade dom gratis BBQ pa lordagkvall (vi kom dit pa en lordag) och gratis frukost varje morgon! Gratis ar ju sa sjukt mkt godare an allt annat! ;) haha

Vi hade dock bara en dag dar eftersom det inte fanns lediga platser pa hostellet, men det var en riktigt trevlig vistelse! Vi lag pa stranden och solade och badade och hade det riktigt harligt! Stranden ar ju typ den enda stallet man kan vara pa har for dar flaktar det lite sa man svettas inte ihjal. Annars ar det sjukt varmt overallt!
Brande mig lite, men inte alltfor farligt.. :) Var dock jatteskont i vattnet sa man fick ga ner och svalka sig lite nu och da.

Pa andra kvallen hade dom en talentshow dar man fick visa upp sin talang for att fa en gratis ol. Jag trodde att det bara skulle vara fulla pinsamma manniskor som skulle forsoka, men alla var jatteduktiga! Sarskilt en kille som spelade gitarr och sjong!
Vi satt uppe pa balkongen och lyssnade och hade en valdigt heated diskussion om vad som ar toast och inte med ett par engelsman ;) haha Dom blev typ hur irriterade som helst!
Trevliga var dom dock och vi ska nog mota upp dom i Rainbow beach for dom ska ocksa hit.
En av dom pratade dock konstant, men det var nastan komiskt ;) haha Tillslut fick vi saga till honom att han inte hade tillatelse att prata na mer ;) haha Inte sa illa kanske men pladderkaft var han!

Dock var dom valdigt duktiga nar det blev dags att sjunga "happy birthday" for mamma over telefon! ;) haha
Alla klamde i fran tarna, men jag vet inte om det lat sa fint ;) haha 
GRATTIS MAMMA iaf :D 







Nu bar det av igen

Sitter pa bussstationen och vantar pa att bussen ska komma.
Idag bar det namligen av till Mooloolaba :) Ar lite drygt med ortsnamnen har och i NZ for dom ar ju totalt omojliga att uttala! Men vi har hort att det ar ett mysigt litet stalle sa det ska nog bli bra. Det ar riktigt najs att bussen bara tar 2 timmar.. Jag glomde ju forstass stodstrumporna pa 15-timmarsresan sa fotlederna och hela fotterna svallde upp som tradstammar. Inte speciellt trevligt och framforallt inte vackert! Gick dock ner efter ett par dagar, men jag ska se till sa det inte blir sa igen.

Har haft det riktigt trevligt har i Brisbane dar vi bott hos en kompis kompis som heter Eric.
Han bor typ 40 minuter med buss utanfor centrum sa det har blivit en massa bussakande.. Ska bli skont att komma till nat mindre stalle!

Ha det bra darhemma!


Brisbane



Erics katt som var en riktigt liten djavul!! Sa fort han fick chansen kastade han sig pa armar och ben och satte klorna och tanderna i dom! ;)


Alla hatar Lingan

Det ar varmt har! ;) Det ligger runt 30-35 grader hela tiden och solen gar ALDRIG i moln!
Ar soligt hela tiden och ar sjukt varmt!

Igar var vi pa Lone Pine Koala sanctuary. Dar var det forstass massa koalor, men aven massa andra australiensiska djur.. Man fick bla ga in till en stor inhagnad dar man kunde klappa kangurus.. Dom var ju saklart tama, men anda sa sprang dom ivag fran mig safort jag skulle ta ett kort ;) Den enda kangurun som inte sprang ivag fran oss var en som typ somnade for varje minut som gick ;) haha Men sota var dom anda dom gillade bara inte mig!

Idag har vi bokat lite bussar och grejer och legat pa den konstgjorda stranden som ligger har i stan..
Var snuskigt varmt och svetten bara rann! Kande sig inte sa frasch direkt..

Pa lordag lamnar vi dock Brisbane for att fara till Mooloolaba som ligger norr om Brisbane vid kusten.

Ha det bra allihopa sa aterkommer jag!












Stackars lilla Bex


Haha! En liten, liten odla sprang over trotoaren och Bex hoppade till och slet upp hela tan..
Mkt roande for mig!! ;)


Sydney

Vi har haft det riktigt bra har i Sydney. Vi har varit pa en del outlets och shoppat och gatt pa stan och kollat in nyarsrean! ;) Kul att antligen fa gora lite ordentlig shopping, men det var inte lika kul att forsoka fa ner allt i vaskan idag. Har slangt en hel del grejer, men anda sa far det inte plats! Eller ja, det gar ju ner, men man maste pressa och trycka som attan!

Vi har dessutom sett Operahuset saklart och bron. Idag strosade vi runt i The Rocks som ar ungefar som gamla stan. Dessutom gick vi upp pa bron och kollade pa utsikten. Annars har det nog mest blivit shopping och kollat runt i stan.
Martina foljde med oss bade igar och i forrgar, men idag jobbade hon sa jag och Bex (Beckas nya smeknamn) fick kora solo. Men vi hade det ratt trevligt anda ;)




Martina, jag och Bex pa battur genom sydney




Men nu maste vi borja dra oss till bussen for ikvall kl.23.00 far vi ivag med bussen mot Surfers Paradise.. Bussfarden tar 15 timmar sa vi ar inte framme forran mitt pa dagen imorrn. Slipper ju dock betala en natt pa hostel vilket ar awesome!
Kommer dock vara duktigt sliten imorrn!

Ha det bra darhemma i kylan for har ar det varmt och kladdigt! ;)


Brudarna pa middag i Chinatown

Jag och Bex pa bron :)


Framme i Sydney

Nu ar vi framme i Sydney. Vi bor hos Martinas moster som bor i Epping vilket ligger en liten bit utanfor stan.
Dock ar det bara att ta taget sa ar man inne i stan. Det ar mkt varmare har an det ar i Nya Zeeland sa det kommer nog ta ett tag innan vi ar vana. Dock harligt!


Spelar kort med Martina, Sarah (matrinas kusin) och Sarahs kompis

Idag har vi gatt pa stan och shoppat. Eller ja, vi hittade ingenting men imorrn ska vi fara till ett stort outlet sa da ska vi val hitta nat! Annars ar det ratt dyrt har sa vi far halla i planboken.
Har dessutom kopt ett busspass idag sa vi har ju gjort av med pengar! ;) Ikvall ska vi nog forsoka planera ihop lite hur vi ska fara och framfor allt var vi vill stanna. Det funkar namligen sa att man koper ett pass for en stracka (sydney-cairns) och sen far man stanna var man vill bara man far at samma hall hela tiden. Man kan alltsa inte vanda tillbaka, men det har vi anda inte tid med. Nar man vill fara vidare gar man bara in pa internet och bestaller en resa.
Kanns valdigt praktiskt eftersom det ar sa himla langt mellan staderna har! Dessutom hoppas jag dom har ac ;)

Troligtvis bar det av till Brisbane, men inget ar sakert nar det ar tal om jag och bex. (hennes nya smeknamn) Bast det ar sa bokar vi om biljetten och far till nya zeeland igen ;) haha

 


Happy new year!!!

Jag vet inte ens var jag ska borja med nyar i Whanga! Ska jag beratta om allt kommer jag aldrig bli klar och det lar formodligen bli ett valdigt langt inlagg anda...

Jag angrar inte en sekund att vi andrade varan biljett for vi hade sa sjukt kul att det finns inte ens nagon likhet!
Festandet borjade egentligen den 28 da vi for till Tahora dar vi var och festade forra gangen vi var i Whanga. Det ar dar dom har sheerers quarters.. Dom hade en musikfestival dar over nyar som borjade typ 4 dagar innan nyar och slutade pa nyarsdagen.
Det var mest bara hippies dar, men vi festade mest med bonderna som var mer i varan alder. Det blev en massa ol och underbart sallskap! Dom ar sa himla skona! Lukes kommentar nar han sag att vi var tillbaka var "Oh, no trouble's back!" haha Inte ar vi sa farliga!

Sen tog vi en lugn kvall framfor tvn innan vi for upp till Tahora igen den 30e. Den har gangen stannade vi dar tills den 2a! haha Det var alldeles for roligt for att fara hem helt enkelt! Hade fatt sovsackar av Meave sa vi campade i bilen. Pa nyarsafton var det sakert 200 pers dar som taltade och festade!! Dessutom spelades det musik hela tiden. Mest gamla folksanger och country, men det var himla mysigt anda!
Vi lyssnade dock inte sa mkt pa musiken for vi stog mest och pratade med pojkarna. :)

Pa nyarsaftonsmorgon blev vi vackta av Duane som tyckte att vi skulle folja med och fanga al. Vi hade namligen provat kvallen innan och det var sjukt gott! Var lite tveksam i borjan, men efter lite tjat sa var vi overtygade och gott var det! Dom hade byggt om ett kylskap till en rok dar dom hangde in alarna pa dagen och sen tidigt pa morgonkvisten nar man borjar bli sugen sa var dom klara. Helt perfekt och ratt lyxig fyllemat!

Det var dock sjukt drygt att ga till alstallet! Duane korde, jag och becka satt i framsatet och Ruben och James blev skickade till att sitta pa flaket.. Vi parkerade ute langs vagen och sen var det bara att klattra nedfor ett stup, genom lera, langs en strom pa hala stenar sa var man framme vid ett vattenfall dar det fanns massa al. Alla tyckte det va askul att jag och becka hade "tontskor" pa oss for vi var tvugna att ta av oss dom och ga barfota vilket resulterade i skrapsar over hela fotterna. Dessutom satte jag mig pa en tistel vilket inte ar speciellt behagligt kan jag saga! Var ju inte direkt i mitt esse nar det galler balans och humor eftersom vi bara hade fatt sova typ 2 timmar.
Ett par stycken fangade vi iaf och innan dom hade slaktat ett far som dom lamnat i ett trad fran dagen innan sa bar det av tillbaka igen. Ett himla besvar, men gott var det! Dom fangade al varje dag sa det fanns alltid dar nar man fick the munchies! ;)

Nyarsafton var hojdpunkten pa varan 3-dagars och da var det ocksa mest folk dar. Alla lokalbor+ dom vi hade traffat i Tahora var dar och hade hur kul som helst! Innan 12-slaget gick alla i ett trummtag genom omradet innan vi stannade runt en stor brasa som dom tant. Hur mysigt som helst! Pa 12-slaget blev det massa kramar och pussar fran allihop och det blev dessutom dubbelt upp eftersom det pa natt satt blev tva nedrakningar.. ;) Fick en av pojkarna att hamta en al at mig som jag fick alldeles for mig sjalv! Muhahaha! ;) Sen tyckte jag att det var en underbar ide att kleta den i stackars Stevies ansikte. haha Shit alltsa!

Sen stog vi dar runt brasan och pratade och sjong tills klockan var mycket! Runt 6 gick vi upp pa en kulle for att se pa soluppgangen. Var himla mysigt, dock hur kallt som helst! Aven fast jag satt inklamd under ett tacke var det anda kallt! Dock jattefin utsikt att se solen ga upp over kullarna och dimman som ligger runt. En riktigt trott, men glad Anna gick isang i bilen runt 7 pa morgonen! Kan inte ens beskriva med ord hur tugnt det var att vakna upp dagen efter dock runt 10-tiden! Det basta for huvudvarken ar ju dock en till ol sa det var bara att fortsatta!

Pa nyarsdagskvallen hade en stor del farit hem, men manga av lokalborna var kvar vilket ar allt man behover for en askul partykvall! Dessutom kom Porky senare pa kvallen vilket gjorde det hela till en hur kul kvall som helst!
Blev dock lite lugnare an nyarsafton (inte for att det sager sa mkt) och det var ett riktigt bra avslut. James och Matt sjong och spelade gitarr och dom var sjukt duktiga! Mina skor var dom helt forstorda fran alpromenaden, ga i dagg uppfor en kulle och ett litet besok i ett dike sa jag var barfota. Var riktigt kallt, men da ar det bara att fa pojkarna att hamta sockar at en! ;)

Hade sa javla roligt dom har dagarna och det var det basta nyar nagonsin!
Kommer sakna alla manniskorna som ar sa himla avslappnade och hela attityden om att man inte behover bry sig sa himla mkt om allt! Man kan sitta dar i ackligt har, farklader och gummistovlar, men det spelar ingen roll bara man har roligt.

Vi blev ju typ allmant kanda dar som "the swedish rousies" och sa fort man gick nanstans sa var det nan som skrek det! ;) haha Annars var det "swedish rousabouts", "crazy drunken swedish girls", "the swedish girls" eller "swedes".. haha Underbart! Det sista ar det dock bara Stevie som kallar oss och jag vet inte om han menar att vi ar fran sverige eller om vi ar kalhuvuden! ;) haha

Hoppas alla andra hade ett lika bra nyar som vi hade (dock ar det nog inte mojligt!) Allt man behover ar ju ol i massor, bondpojkar, al och Whanga sa kan det ju inte misslyckas!


Forberedelser efter bikeriden i gummistovlar och leriga byxor med farbajs pa!

Forsta kvallen

Keri Turner som ager Sheerers quarters

haha Bex tar sig en svang om!

Dagen innan nyar

Det legendariska kylskapet omgjort till rok

Plotsligt kom en liten possum ut pa takbjalken.. Inte som alla andra fester ;)

Luke somnade i stolen vid elden efter en tuff kvall ;)

Jagar al.. Duane pysslar med natet

Glada gubbar(och becka) pa vag hem fran alning!

Brasan pa nyarsafton. Hur mysigt som helst

hahah Underbara Weasel ;)

Krystie

Uppe pa kullen i gryningen och kollade pa soluppgangen

Nyarsdagen

Lyssnade pa riktigt bra livespelning fran James och Matt

hahah Porky pa hasten!!

Det var lite anstrangande sa han tog sig en liten lur

Fick forstass inte igang bilen nar vi skulle fara hem sa det blev till att jumpstarta den..

"You eighter got it or you dont Porky"

Tankte borja rapporteringen fran farmen med att beratta om turen pa fyrhjuling som vi tog andra dagen vi var dar.
Jag tror vi var 5 fyrhjulingar som korde runt pa Tonys farm som han kopt. Det var mest for att visa alla hur det sag ut.
Jag, Becka och Jannika trangde ihop oss bak pa Petes fyrhjuling och alla retade stackarn for att han fick alla brudarna pa sin fyrhjuling.. ;) haha Kommentaren var att "You eighter got it or you dont" haha Underbara Pete!!

Det var iaf riktigt kul att aka runt och kolla pa allt! Valdigt fin utsikt over hela landskapet nar man kom upp lite och det ar ju kullar overallt sa!
Vi at lunch upp pa en kulle och alla hade tagit med sig egen. Maeve hade tagit med sig mackor och massa mumsigt palagg och alla andra bara dreglade och tittade pa ;) Alla vet att Maeve ar den basta pa att laga mat!

Man blev dock sjukt dammig och fick massa damm i ogonen. Var en riktigt harlig dag och man borjar bli riktigt van vid att klammra sig fast bak pa fyrhjulingen nu. Det ar som den dom anvander till att kora overallt dar en bil inte kan kora.






Lunchpaus pa toppen av en kulle

Otroligt nojd Pete med ynglingarna bak pa fyrhjulingen



RSS 2.0