Sol/regn

Nu ar vi i Nelson och har varit har sen igar.. Det va jattefint vader igar sa vi lag och stekte i solen och glassade runt i sommarklader!! Nelson ar ju typ varldens basta stalle nar solen skiner ;) Det ar billig mat, varmt ute och vi bor pa varledns basta hostel! Va hur najs som helst! Planen idag var att fara till stranden, men det regnar idag sa istallet har vi varit pa internetcafeet hela morgonen och bokat massa grejer.. Ar inge kul att boka, men det behovs ju ibland faktiskt. Imorrn bar det av over till Nordon och Wellington.. Alltsa sager vi forval av sydon nu..
Ska bli harligt att komma lite langre norrut sa vi far lite mer sol!

Vi hade tankt oss att ga ut pa puben igar, men nar vi kom ut var allt nerstangt och svart.. :/ Sadar roligt.. Dock var det ju en sondagkvall, men stallet ar ju fullt av backpackers sa dom kan val ha oppet iaf?!

Vi var i Blenheim igar en natt pa ett riktigt skithostel, men dom kunde tydligen hjalpa en med att hitta jobb. Dock var det tydligen jattesvart att fa jobb och vi fick inga telefonnummer eftersom vi skulle checka ut sa jag tror nog att vi skiter i att jobba ;) Det ar ju harligast sa.. Dessutom ar det sa himla pissig lon att det ar inte sant! Man far typ 70 kr i timmen och man far ju jobba som ett djur.. Vi far istallet over till Nordon och soker oss uppat.

Det lar nog bli en vecka till pa farmen for vi var sa valkomna tillbaka.. Dom ska ha en langdistanstavling dar den 6e och det later som att dom vill att vi ska vara med.. Vet dock inte om det kandes sa himla najs.. ;) Jag kan ju som ingenting om langdistans och ingenting om hasten man har.. Men det hade varit kul att se pa! Dock tror jag inte att vi hinner dit tills da utan vi far nog dit lite senare.. Dock skulle det va kul att fara tillbaka for dom ar hur harliga som helst!

Hoppas allt ar bra med alla darhemma!
Kramkram



Gratis internet igen ;)

Nu ar vi tillbaka i Christchurch efter en liten "utflykt" till Queenstown..
Vi bor pa samma hostel sa nu borjar jag fa ont i ryggen av madrassen igen ;) Men den har gangen stannas vi bara en dag sa imorrn bar det av uppat igen..

Det ar ratt fint vader har idag utom att det blaser (sjalvklart) Vi har tankt ta bussen ut till Akaroa som ligger ute pa en halvudde under/oster om Christchurch.. Dar kan man tydligen se pingviner sa det hoppas vi pa! :)
Har inte hant sa mkt sen jag skrev sist faktiskt, men eftersom jag ar datorberoende sa maste man ju anda och kolla av laget ;)

Kanns jatteunderligt att jul bara ar mindre an en manad bort. Vi ska ju snart flyga fran NZ! Kommer kannas lite konstigt trots att nz inte ar mitt favoritland riktigt. Men det ar nog for att jag inte ar varldens storsta naturfan och jag gillar inte speciellt mkt att vandra ;) Dessutom ar det ju tidig var och dessutom en ovanligt kall var...
Ska bli harligt med lite varme trots att Australien formodligen kommer ha for mkt varme ;) Det ligger mellan 30 och 40 i sydney nu tror jag sa da kommer vi val att langta till kylan lite..


Queenstown Gardens






Ishavet eller?? :S


WE LOVE FERGBURGER!!!


Det har ar det absolut godaste jag har atit i hela mitt liv!!!!
Vi fick hora fran massa folk att man bara var tvungen att ata en Fergburger om man skulle till Queenstown sa vi gick dit.. Och den var sa snuskigt god! Finns inte ord att beskriva!

Dom kostar typ 55 kr kanske och som ni ser ar dom av vesantlig storlek!! Dessutom kopte vi till strips och fick typ ett kilo var! Inte som fisforpackningarna pa frasses har inte! ;) Det ar hemgjort brod, lokalt kott och hemgjorda hamburgare och farska gronsaker! YUMMIE!!!

Alla som nagonsin ska till Queenstown MASTE ata en fergburger.. Det ligget pa Shotover street och ar inte alls en stor restaurang utan ar i samma storlek som Subway hemma och jag tror fakitkst det ar lite av grejen! Kon gar anda ut pa gatan och man far vara glad om man far nanstans att sitta.. Dom har dessutom t-shirtar och kepsar man kan kopa + en fansida och en grupp pa facebook ;)
Vi kunde ju inte ata nudlar kvallen efter sa vi gick dit igen men at bara hamburgaren den gangen.. Strippsen blev lite mkt nar man inte ar van att ata mkt. Vi typ rullade hem med halva stripsen i en doggybag ;)

AH JAG SAKNAR FERGBURGER!! Kommer ju aldrig mer att fa den!


Queenstown

Oj, nu har det hant grejer igen! ;) Vi ar framme i Queenstown nu efter att ha varit i Tekapo igar. Dar sag vi pa Lake Tekapo som bjod pa en jattevacker utsikt i soligt vader! Dock hade jag fel installningar pa kameran sa bilderna ser lite konstiga ut, men Becka fick battre bilder men hennes kamera ar ju lite underlig..
Vattnet ar nastan overkligt turkost och runt om sjon ligger snotackta berg och bruna kullar.
Hur mysigt som helst! Spenderade kvallen pa en stock vid vattnet och lyssnade pa gamla klassiker fran ett par som at middag vid sin bil. (lat som varsta bilden dar!)
Dock jattemysigt och forsta riktigt harlig kvallen! Sen drog vi oss tillbaka till hostlet(som var sa fullt att jag fick sova pa madrass) och spelade kort och at kakor med en jattesot tant med hennes man som askadare ;)

Nu ar vi iaf framme i Queenstown och bor pa "Bungi backpackers".. Det ar ett helt ok hostell bortsett fran ett helt vardelost kok! Det ar bara en kokplatta som fungerar nagorlunda och det finns ingen ugn forutom en liten miniugn som det star "Caution" pa! ;) Blir nog mest bara nudlar och pasta har! ;) Jag tror dock att vi stannar har tills pa fredag innan vi drar oss uppat igen. Idag har det dock varit superfint vader och det blev sjukt svettigt att slapa ryggsackarna uppfor den enorma backen som leder till hostlet! ;) Vi har nu iaf varit och handlat mat sa vi klarar oss tills vi ska fara harifran.. Det lar ju anda sluta med att vi springer till mataffaren varje dag men man kan ju latsas! ;) Dock var det inte alsklingen "Pak' N Save" sa det va ratt dyrt! Annars alskar vi Pak' N Save!

Queenstown ar en valdigt mysigt stad iaf men inte speciellt stor. Dock ar det backpackers overallt! Dom har 15 hostels har i stan sa det finns endel att valja mellan!

Hoppas alla har det bra darhemma iaf med julshoppingen och stressen ;)


Botanic Garden i Christchurch




Christchurch





Lake Tekapo med konstiga installningar




"mum-shot" ;)








Sa otroligt badarande!

 


Shopping finally



Det var sjukt kul att fa ga och shoppa en hel dag! Hittils har det ju pa sin hojd varit en kladaffar/stad sa det var en fin omvaxling med ett par stycken! ;) Det ar ju inte varldens shoppingstad direkt, men dom har ju iaf en shoppinggata! Jag hittade ett par badshorts, en supermysig pyjamas och en helt underbar tunn jeansaktig troja!
Den var kanske lite dyr, men oh sa underbar! Dessutom blev det ju 2 manaders shopping pa en dag! ;)

Idag ar det iaf jattefint vader ute med sol och nastan ingen vind (peppar, peppar) och vi ska anvanda dagen till att strosa runt i den botaniska tradgarden och se katedralen. Vi ska nog kanske ga upp i tornet ocksa for det kostade bara 30 kr! Annars brukar dom ju ta asmkt pengar for minsta lilla grej! Tror dock att kyrkan ar gratis vilket ar alldeles toppen! Imorrn ska vi mota upp 3 tjejer vi traffade i Kaikoura och ga ut och ta ett glas eller nat. Vi sag en Irish pub igar som verkade mysig! Annars finns det en pub som heter "the woolshed" sa dar lar vi ju kunna smalta in! ;)


Jag alskar gratis internet!

Det va ju hur underbart som helst med gratis internet! Man far en timme at gangen och det ar bara att ga och ta en ny tid om man vill sitta mer! Helt underbart!
Idag star iaf antligen shopping pa shemat!! <3 Ar hur taggad som helst!!
Vi har ju som aldrig kunnat shoppa eftersom det bara har varit sma skitstader hela tiden! ;) haha

Vi har dessutom gjort upp nagot av en reseplan ocksa. Eller ja, sa nara en plan vi kan komma. Det ar ju som mest bara alper och natur har pa sydon sa vi gor en liten Anna-och-Rebecka-anpassad tripp! ;) Vi ska nog stanna har tills pa sondag och sen bar det formodligen av till Lake Tekapo. Vi pratade med en tysk tjej igar som hade varit typ precis overallt pa sydon sa hon kunde som utesluta de grejer som vi borde se.. Ingen av oss ar ju speciellt mkt for vandringar och fagelskadning och skit sa vi tar en liten kortare tripp.. Forst hade vi ju tankt fara ner ostkusten(som vi gor) och sen vanda i queenstown och sen fara upp vastkusten, men vi skippar vastkusten helt och hallet for det ar anda bara massa apler och glaciarer och skit! ;) Sno kan man ju se hemma!
Vi ska ner till Queenstown forstass, men vi vander nog dar, far till Wakaka(eller vad det nu hette) och sen upp igen samma vag.. Sen innan va tar farjan over igen ska vi till Nelson och Golden Bay vilket ligger hogst upp pa at vaster.. Dar ska det tydligen va jattefint!
Dar ska vi nog forsoka fa lite fruktplockarjobb ocksa.. Blir nog antingen applen eller vinodling.. Ar formodligen lika trakigt sa det spelar nog inte sa stor roll..

Hoppas det ar riktigt kallt darhemma for det ar det har ocksa! ;) idag ar det molnigt och kommer formodligen att regna, men egentligen ar det nog ratt bra for varan hud eftersom min nasa har varit brand sen vi kom hit typ ;)

Kramkram


Kaikoura


Det va snuskigt kallt att ga till salstallet! ;)


Dom ar ju faktiskt ratt frana egentligen!


Jag och becka fick alltsa inte ga in ;)


Christchurch



Sofia: Nej dom dyker inte upp direkt under baten ;) Det har iaf aldrig hant pa 20 ar..
Va dock ratt maktigt med sa stora djur!



Kaikoura - Christchurch

Nu var det ett par dagar sen jag rapporterade kanner jag..
Vi ar nu i Christchurch och kom hit idag fran att ha varit i Kaikoura igar och i forrgar eftermiddag :)

Kaikoura ar riktigt mysigt faktistk!! Det ligger i en bukt mellan bergen med snoiga berg i bakgrunden (den synen ar dock lite oroande) Vi bodde pa ett mysigt hostel som lag vid en back och som hade egen toa pa rummet! FANCY! ;) Dessutom var vi bara 6 st i rummet sa det kandes nastan lite tomt.. Vi traffade lite svenskar och massa annat trevligt folk! :) Det ar faktiskt roligare att prata med annat folk an svenskar ;)

Igar var jag iaf pa whalewatching!! Dyrt som stryk, men vart det! Vi sag 3 kaskelottvalar pa 2 timmar vilket raknas till en bonus! :D Dom ar helt sjukt stora djur! Den storsta tandvalen faktiskt! Dessutom var det soligt och fint sa det kunde inte ha gatt battre!! jo, om den hade hoppat runt kanske, men man kan ju inte fa allt ;)
Det syns inte sa bra pa korten men det va riktigt coolt live.. Becka va dock inte sugen sa jag for sjalv..

Pa kvallen sen gick vi pa restaurang och testade ortens seafood som dom ar kanda for. Jag at flundra vilket va sjukt gott! Dock lite ackligt eftersom den stirrade pa mig.. Jag fick ju liksom hela fisken pa en tallrik! ;) 
Har i Christchurch bor vi iaf pa ett jattemysigt litet hostel! Det ar annars en riktigt mysig stad! dessutom far man en gratis timme pa internet pa biblioteket sa vi gillar christchurch! ;) men nu ar min timme snart slut sa jag ska logga ut! 

Ha det gott allesammans darhemma! kramkram

 

Maeve och Pete som ager farmen vi var pa! Underbaraste manniskorna!


Pa farjan mellan wellington och Picton


Picton


Kaikoura


Kaskelottval!! Riktigt coolt!!


"men titta sanna har vi ju hemma i rabatten" ;)


Vi tog en promenad till ett stalle dar man kan komma riktigt nara palssalar!




Min underbara flundra!! Observera dock evileye och mordarklorna!



 


Picton

Nu har jag lagt upp nya biler pa facebook :) Det funkar fortfarande inte har pa bloggen sa ni far sta ut med att ga in pa facebook ;)
Vi ar nu framme i Picton.. Det ar inte sa mkt att gora har eftersom det ar en valdigt liten stad.. Om ni ska hitta den pa kartan ar det inte sakert att den finns med ens for den ar sa liten ;) Vi ska iaf vara har tva natter till innan vi far vidare.. Idag har vi inte gjort speciellt mkt.. Tog en liten promenad genom "towncenter" vilket inte var speciellt stort.. Dock storre an vad jag vantade mig! Det fanns tom EN kladaffar med asdyra, dock jattefina, klader.. Den mest valbesokta affaren ar iaf den enda stora mataffaren har! ;) Vi har typ gatt dit 4 ganger sen vi kom hit runt 5 igar ;)
Idag har det varit riktigt fin vader utom dom kalla havsvindarna men igar var det fruktansvart kallt! Vi var nog beredda pa att boka om flyget tidigare till australien for att slippa kylan! Idag har vi dock solat vid vattnet och det va riktigt mysigt faktiskt! Bada tva har fatt ratt mkt farg anda! Becka har "tappt igen" luckan som blev efter att luggen lag och jag har fatt marken efter vart vaskan gick.. Inte speciellt snyggt, men vi blir ju bruna iaf! ;)

Det blir nog inte speciellt mkt mer vi kommer gora imorrn heller av den enkla orsaken att det inte finns nat att gora! Ja forutom Picton museum som har en neonskyld i fonstret! ;) haha Nya Zeeland ar konstigt!
Vi har iaf tvattat idag, men eftersom det bara gar att tvatta kallt och den tvattar i 20 minuter sa tror jag faktiskt att det blev skitigare av att vara i tvattmaskinen! Det va konstiga flackar och gras overallt pa kladerna ;)
Imorrn blir det nog en vittvatt sa ni ser, det blir en fullspackad dag! Hoppas det ar soligt sa vi kan sola lite mer..

Men nu ska vi nog snart gora annu en lyxmiddag och sen blir det gratis chokladpudding med glass (ja, det va darfor vi tog det har hostlet!) Dessutom far man gratis frukost ocksa! Om man da raknar peston och brodet vi fick i Wellington + vitloksdressingen och coleslawen vi "fick" gar vi ju snart plus! ;) haha vi ar sanneligen busiga sma barn!

Hoppas allt ar bra med alla dar hemma och ha det bra tills nasta gang vi hores..
Kramkram


Flanget fortsatter

Det blir sallan som man planerat! Vi hade ju tankt stanna i wellington over helgen, men da ar det en fotbollsmatch i helgen sa varenda hostel i hela stan ar fullbokat! AWESOME! (det mest anvanda ordet i det har landet)
Eftersom vi inte vill sova pa gatan sa far vi med fargan om 2 timmar.. Kandes lite surt eftersom vi ville som stadga oss lite har sa man slipper flanga runt sa mkt, men vi maste ju ha nanstans att sova.. Vi far gora wellington nar vi ska upp till auckland igen.. Dock hann vi med lite shopping och jag hittade en supersot klanning for 4 dagars mat! ;) Dom har jattemkt fina klanningar har sa jag ska nog fa becka i en klanning t.o.m! ;)

Det kanns inte sa super att fara mot kallare vader men vi kan ju inte fara hem utan att ha sett sydon.. Dock tror jag inte att vi ska anda ner utan queenstown blir nog det sydligaste stoppet.. Men det ar inte planerat direkt..
Vi far ju som mer dit vinden blaser.. och har i wellington blaser det at alla hall samtidigt sa man fryser arslet av sig! Titta vilken fyndig overgang jag fick till dar! ;)

Men nu ska vi satta oss och titta pa varann till farjan gar.. Vi va ju tvugna att checka ut kl 10 sa vi bar med oss alla vaskorna.. Annars hade man ju hunnit med en snabbis pa stan, men jag gar inte runt med min vaska mer an jag maste! Dessutom skulle vi ju valta ut allt i varan vag!

Ha det bra alla darhemma och njut av snon! Det ar lite konstigt med sol och juldekorationer faktiskt..
Kramkram!


Wellington






Nya Zeelands langsta pir


Maorikyrka i Tikitiki




Glada backpackers i vattenfall! Svinkallt i vattnet dock!


The Champangepools utanfor Rotorua


Kokande lera..



Sa har manga lamm dockade vi forsta dagen - 393 st!

Gammel-Jodi


Ja, vad kan man saga??




Sheering...


..lunchpaus


Becka pa 1,2 miljonershasten Ghandi.. ASNYGG! (Becka alltsa)


Ratt skaplig utsikt fran Mist :)


Biljard pa lokala puben i Whangamomona

Nu fick jag iaf in ett par av bilderna.. Fortfarande inte alla men man kan ju inte forvanta sig perfektion.. Trots att man betalar for det ;)

Vi ar nu framme i Wellington iaf.. Eller vi kom hit med taget igarkvall.. Det kandes trakigt att lamna farmen for dom va sa himla gulliga!! Vi kanske far tillbaka dit en vecka innan nar vi ska upp till Auckland igen..Glomde mina regnklader dar sa det skulle ju vara bra att fara tillbaka och hamta dom! ;) Kanns som att vi kanske blir lite less pa sydon eftersom det blir annu kallare + att vi har sett ett par berg nu! ;) haha
Det ska bli harligt att komma till Australien sa man kan sola trots att jag faktiskt fatt lite farg.. Det var riktigt harligt vader pa farmen faktiskt sa vi hann tom ligga och sola lite!

Sista dagen pa farmen var saklart en stor sheeringdag.. Wiho! ;) Vi fick dock smita efter eftermiddagsfikat for att hinna med en sista ridtur! Det va superharligt! Vi for ivag sjalva upp i bergen pa en langtur! Riktigt harligt fast det ar lite jobbigt nar man maste hoppa av for att oppna och stanga grindarna och for att leda dom nerfor berget.. Men annars ar det riktigt harliga hastar!! Vi kramade pa i full galopp eller ja, jag och Mist kramade pa med vara korta ben och Becka slappte av lite pa Ghandi! ;) haha Det ar ratt mkt krut i bada tva, men Mist valjer oftast att bocka och Ghandi vill bara springa!

Idag ar det dock en ratt fin dag! Igar va vi duktigt griniga efter en SEEEG tagfard for taget gick typ i 50 km/h! Dessutom var det bara 5 vagnar eftersom taget maste kunna svanga ;) haha Vi va dessutom forsenade sa vi kom fram 20.00... Vi hade fatt tips av Maeve att det fanns ett backpackers mitt emot tagstationen och dar hamnade vi! Det va inte sa dyrt faktiskt och det ar helt ok.. Vi sover dock i ett mixed dorm med 20 sangar sa det ar tur att man har ogonlappen fran flyget! Dessutom ar det en huvudgata nedanfor fonstret och tunna glasrutor, men det gick bra att sova anda! Vi kopte mkt mat igar sa att vi har ett par dagar.. Annars slutar det alltid med att vi inte har nan mat och det finns ingenstans att kopa heller.. ;) Vi ska nog stanna har i Wellington ett par dagar och sen ta ferjan till Picton pa sydon pa sondag kanske.. Inget planerat dock.. Backpackerset va dessutom fullt i helgen sa vi maste hitta nan annanstans att bo i overmorgon.. Imorrn blir det dessutom fortsa shoppingrundan! Vi ar bada sjukt shoppingsugna eftersom vi typ inte har shoppat nat hittills... Orsaken ar helt enkelt att det har typ inte funnits nanstans att handla klader! ;) Sen har vi ju snalat ratt mkt ocksa..
Har finns det dock en harlig lang shoppinggata sa imorrn blire harligt! Fast det ska ju ga att pressa ner i ryggsacken sa det blir nog inte for mkt..

Hoppas alla har det bra darhemma och jag aterkommer nog nan annan dag med bilder.. Forhoppningsvis ;) Jag rapporterar dock om jag lagger in dom pa facebook ocksa sa ni gammelfolket inte behover logga in i onodan :P

Kramkram!








Utflykt till New Plymouth

Jag forsokte ladda upp bilder har, men det gick inte att gora det direkt fran kameran!! :( Jag forsokte lagga over dom pa datorn och lagga in dom men det gick inte heller!
Jag la in bilderna pa Facebook sa ni far ga in dar och se.. Nasta gang jag ska in pa ett internetcafe ska jag dock lagga in dom pa datorn ocksa!

Idag har vi iaf tagit oss in till nan slags civilisation. Vi lanade bilen och korde till New Plymouth for att se sig lite omkring.. Det ar en ratt stor stad om man jamfor, men anda sa finns det inte speciellt mkt.. Hittade dock ett internetcafe tillslut sa har sitter vi nu och skyndar oss! ;)
Har haft ett par riktigt harliga dagar nu iaf!

I forrgar hjalpte vi till med "rousting" hos en farmare i nastan en hel dag. Rousting ar nar man sopar ihop ullen runt klipparna.. (ja, jag pratar farmsprak nu!) Det va jattevarmt ute sa det blev sjukt varmt att jobba i ett woolshed med plattak och lyfta runt med varm ull! Varst ar det forstass for klipparna som typ rinner bort!
Men snabba ar dom! Speciellt Maeva och Petes svarson, Gavin som ar 4e snabbast pa Nya Zeeland. Och undan gar det kan jag saga!! Jag hamnade pa att rousta runt honom och da hinner man inte med nat annat! Den andra som roustar far ta dom andra tva och da far man typ pauser! Han ar helt galet snabb!

Det ar dock ratt kul att sitta efter man har klippt klart alla far och alla satter sig ner och tar en ol, ater mums och pratar skit. Man far massa mat nar man jobbar i sheringsheddet eftersom frun till bonden man jobbar for alltid lagar massa mat. Sen far man nat att ata med 2 timmars mellanrum.. Eller jag tror vi jobbade i 3 timmar innan forsta "Smoko" vilket ar fikapaus, sen 2 timmar och lunch (med efterratt forstass) och sen fika nar man ar klar! Men det ar ratt jobbigt sa det ar harligt med lite pauser! Speciellt for sheerarna..
Jag tror nog att vi dessutom ska fa pengar for det jobbet! :D
Pa eftermiddagen foljde vi med Pete ut pa hans fyrhjulig pa vildsvinsjakt!! Vi fick sitta dar bak och halla i oss och han satt framfor i hans favorittroja som ar alldeles halig och hans bla lilla solhatt. Han ar ju typ det franaste som finns! Hur skon som helst! Vi akte upp i bergen i vildmarken dar dom har vilt boskap. Han sa att dom tar in dom far att raka och decka dom, men att det aldrig gar att fa alla.. det ar alltsa ett antal berg utan ett enda staket och ren djungel!! Nya Zeeland ar ju inte naturligt fullt med grasig berg utan det ar bonderna som har brant och huggigt ner djungeln som var dar naturligt. det ar riktigt tat bush med palmer och massa mojligt vaxligt!!
Det va riktigt coolt att se det fran en fyrhjuling och inte genom ett bilfonster och dessutom kom vi verkligen ut i vildmarken. Inte en vag sa lang ogan kan se bara stigar som man kan rida eller kora fyrhjuling pa!
Vi sag inga vildsvin, men vi fick ta en titt pa "dead possumhole" dar Pete och Stevie (hans son) slanger doda djur for att locka fram vildsvin. Det luktade inte mumma och det lag ben overallt! Och det var inte bara possums(pungrattor) dom kastade dit heller utan det lag far och koskallar dar ocksa! Lite creepy men sa typsikt dom att man kan bara skratta at det hela! Vi korde dessutom genom en tunnel som gravdes for hand!

Igar borjade vi dagen med att "dagga" lite far(man rakar dom runt skarten sa att det inte ska vara sa mkt bajs i ullen nar man sen ska raka hela faret) men det va bara hogst 100 far sa det gick fort.. Dock blev Becka lite morbultad eftersom hon blev tacklat av ett litet lamm som kom flygande.. Stackars liten orkade inte ens med ett litet lamm! ;) Hon blev trackad for det resten av dagen kan jag saga!! haha Det som gjorde det till ett gyllene ogonblick ar att hon landade pa rumpan (offcourse!) i en hog med bajs!

Efter lunch for vi till Maeva och Petes dotter Pip for att motionera hennes hastar.. Tuffa dagar vi har ;)
Hon har ocksa bara araber och inte fula heller! Hur fina hastar som helst!
Becka lanade Ghandi som ar hennes gamla langdistanstavlingshast som hon blev erbjuden 1,2 miljoner kronor for, men beholl den.. Jag skulle nog kanske ha salt den, men ;) Men snygg ar han iaf!! En fuxfargad arab det kan ju inte bli battre an sa! ;P Jag lanade lilla unghasten Mist som ar en vit arab :) Vi for ut pa en ridtur upp i bergen rakt ut i vildmarken pa samma vag som vi akte pa utflykt med Pete, men inte lika langt.
Det va sjukt varmt och jatteharligt att fa rida pa hastar med lite mer energi! ;)

Igarkvall for vi in till puben i Whangamomona.. Det ar tup 5 hus i byn och ett av dom ar Whangamomona hotel dar det finns en pub! Det var en lite annorlunda pub kan jag saga! Det hange grishuven och horn pa vaggen, lag en gigantisk motorsag bakom baren och alla pratade om far! ;) Dessutom var det bara bonder och ett moppegang med 50+ gubbar som satt dar! hahah Kande oss lite missplacerade kan jag saga! det ar dessutom forsta gangen jag har fatt en staende ovasion med skrik och applader nar jag anlant till en pub! haha Ryktet om att det finns svenska tjejer i byn har spritt sig sa det hade tydligen varit lite sura miner nar vi inte var dar forra fredagen.. ;)
Det ar alltid lika harligt att kanna lukten av far och bajs nar man ar pa puben! haha
Det var en annorlunda upplevelsa kan jag saga, men det va anda grymt kul!! Jag (becka vagade inte) spelade biljard med bonderna och hade riktigt kul!!! Kommer ju aldrig sitta pa ett sant stalle igen!

Pa onsdag tar vi iaf taget till Wellington och sedan blir det sydon efter ett par dagar.. Vi har nog dock tankt stanna i Wellington i ett par dagar bara for att hinna se oss lite omkring.. Det blir sa mkt flangande hit och dit annars. Nog for att det inte gar att stanna max en dag i dom flesta "staderna" eftersom dom ar sa patetiskt sma!

Hoppas alla har det bra dar hemma iaf och jag ska forsoka fa in bilderna sa fort som mojligt..

Farmwork

En liten rapport har fran farmen.. Idag har vi hjalpt till med sheeringen(kommer anvandra engelska uttrycket for rakningen later sa dumt) .. Det va riktigt coolt att va med pa faktiskt! Det gar hur fort som helst och man ska bara se till att inte vara ivagen vilket ar lite svart ibland! ;)

Mitt job for dagen var iaf att sopa undan ull mellan “klipparna”(later dumt pa svenska!) utan att vara ivagen.. Det va lattare sagt an gjort for det va en ratt smal gang och dom svingade ju runt faren sa man fick passa sig lite! ;) Jag sopade ullen till Becka som stog och sorterade ullen I good wool, bad wool och shit wool.. Det ar alltsa den fina ullen I ullpressen, den smutsiga I en hog pa golvet och sen bajsklumparna I en hog.. Jag fick ju latt det basta jobbet for jag slapp krypa runt I ullen som Becka gjorde.. Dock fick jag inte hoppa runt I ullpressen heller, men jag slapp iaf bli jattefettig om handerna fran ullen.. Jag blev bara nagot acklig ;) Men det var anda kul att vara med! Man behovde ju inte skada dom idag och det ar ju allid ett plus!

Igar fick vi hjalpa till med docking hos en bonde som dockar pa det vanliga viset.. Det ar som en gasoldriven smal plattang som dom branner av svansen med. Det ser betydligt med otackt ut, men jag tror faktiskt att det skadar lammen mindre eftersom dom sag inte ut att ha lika ont efterat som med gummisnodden.. Jag tror nog smartan gar over fortare om man branner.. Det var hur som helst bara jag som jobbade och Becka stog och solade sig (som vanligt!) Det ar dock ratt trevligt for farmarna ar trevliga och man far god mat och en ol efterat :) Va dessutom asvarmt igar sa det va extra harligt med nat att dricka efter att ha jagat runt faren hela dagen.. Man kanner sig ratt dum nar man kommer som varsta ammatoren och ska forsoka fosa faren.. Dom har varsta specialutformade latena som faren blir jatteradda for, men sjalv springer man runt och dom kollar bara pa en eller springer at fel hall.. Vi har som markt att varan storsta talang ar att slappa ut djuren eller valla dom at fel hall! ;) Man kanner sig dock lite som en cool bonde nar man vallar runt faren I dammet och svettas som en gris ;)

Vi hade tankt oss in till Stratford imorrn eftersom det tyska paret som ar har ska in och klippa sig (tydligen dog inte farens klippmetod) for dom har gratis internet pa biblioteket.. Det hade ju varit kul att kunna lagga upp lite bilder! Det va ju langesen nu! Men istallet ska vi hjalpa gummisnodd-bonden med annu mer docking.. WIHO! Vi ar ju iaf eftertraktad arbetskraft.. Formodligen for att dom inte behover betala oss ;) Fick t.o.m. en komplimang igar att jag var duktig med kanylen trots att jag totalt pa tva dockningar har stuckit mig I handen/armen 4 ganger.. Har dock inte tryckt av nan gang sa jag ar ovaccinerad! Far val se hur manga ganger jag lyckas sticka mig imorrn!

Jag tror bada borjar trottna pa farmlivet faktiskt for nu vill jag harifran! Det enda ar att det finns inte en enda stor (matt I svenska matt) stad I hela landet!! Men bara att fa spola nar man varit pa toa, duscha mer an 2 minuter och faktiskt kunna tvatta samtidigt som man tar en dusch utan att varmvattnet tar slut OCH SLIPPA HITTA EN SIMMANDE LARV I MORGONSLURKEN VATTEN!!! Jag holl pa att do!! Efter det blir det en nogrann titt innan man klunkar I sig! Och det var inte nan liten brodbit som simmade runt utan det var en mask med huvud som plaskade omkring I mitt vatten!!!

Hopppas att ni har det bra iaf och inte behover ha maskar I vattnet och NJUT av att spola nasta gang du gar pa toa ;)


Fortydligande

Berget jag pratade om var tydligen inte mordor utan Mount doom, men jag vet inte det kanske ar ANNU coolare?? ;)
Dock ser man inte hela berget utan bara toppen sa ni behover inte hispa upp er :P


RSS 2.0