ogonlapp och braceface pa nya aventyr!

Nu ar vi tillbaka i Rotorua efter en harlig liten roadtrip pa 4 dagar! Vi hittade en billig biluthyrning som dessutom hyrde ut till oss aven fast vi ar under 21.. (dom flesta hyrde bara ut till 21+ eller sa kostade det extra for oss) Vi hyrde en sot liten orange bil som senare blev kallad "the rangerover" eftersom den ar orange! ;)

Vi borjade med en laaaang dag med korning i bergen! Det va sjukt smala vagar och dessutom grus den mesta delen och KURVIGT!!! Det va saklart jag som akte pa att kora dar, men det gick ratt bra.. Va lite nervost att kora inne i Rotorua, men sa fort vi kom oss utanfor stan sa var det bara att halla sig i ratt fil sa da gick det alldeles lysande! Man vanjer sig faktiskt ovanligt snabbt! Det som va svarast att fa in ar att blinkersen sitter pa fel sida sa man satter igang vindrutetorkaren hela tiden! ;)
Vi fick rejsa lite pa slutet av dag 1 eftersom vi ville hinna till Gisborne innan det blev morkt for ingen av oss va speciellt sugen pa att sova i bilen mitt ute i ingenstans!! Jag skulle da aldrig kunna bo som dom gor! Man kor i flera timmar utan att fa ett mote och sen ar det en liten "by" pa tre hus mitt ute i skogen! Sofia, du skulle sakert kunna det men shit alltsa!!!

Det ar ju himla fin natur langs vagen, men efter flera timmar sa blir man lite less.. Sag iaf massa losa djur som strosade runt pa vagen, vildhastar och massa roadkills.. Vi kom tillslut fram till Gisborne iaf och hittade ett hostel lite utanfor stan med lite hjalp fran lokalbefolkningen ;) Det va typ ingen dar for klockan var runt 9 men det stog folk pa verandan sa vi kom oss in tillslut.. Lyckades dessutom satta igang billarmet sa ingen missade da att vi kom fram! Det va valdigt roande for alla andra!(utom dom som lag och sov formodligen)

Dar traffade vi dessutom ett gang glada pojkar som satt och spelade en variant av olspelet medan vi at middag. Tva av dom (Toby och Patrick) hade tankt forsoka lifta till Rotorua och blev valdigt glada nar vi skulle tillbaka dit och lamna igen bilen. Sa dom foljde med oss sen. Det ar dock en alldeles for liten bil for sa mycket bagage sa dom fick klamma in sig i baksatet med deras ryggsackar.. Men dom verkade glada anda!

Det skulle visa sig sen pa resan att det va en himla tur att dom foljde med for vi hade aldrig hittat utan dom! Deras gemensamma namn ar GPS ;) Dom kan ju allting! Hittar pa stallen dom aldrig har varit pa och vet vars allt vart att se finns! Riktiga sma gullepojkar! Dessutom bar dom ens grejer och ar hur snalla som helst!

Vi siktade pa att kora runt East Cape (nu kan nu kolla vilken vag vi har kort for det finns bara en som gar runt!) Det va valdigt svart att hitta nanstans att sova for det ar ju bara minibyar med typ 3 hus i hela vagen, men som tur var sa viste ju GPS:en att det fanns ett hostel i Tikitiki(Ja, deras ortsnamn ar omojliga) Efter att ha svangt av huvudvagen och kort nastan en mil langs en grusvag sa hittar vi tillslut en stuga som ligger pa varldens ande typ mitt ute i ingenting!

Det maste ha varit det mest roliga och konstiga stallet jag har sovit pa nagonsin!! Hur flummigt som helst och det verkade inte va nan som hade koll! ;) For att checka in fick man ga till managerns hus som lag over vagen och checka in sig sjalv genom att skriva sitt namn pa en tavla inne pa hans gard! ;) Tikitiki ar iaf det forsta stallet pa Nya Zeeland som ser solen! Vi drog alltsa med oss pojkarna kl. 05.00 och ut i morkret for att se soluppgangen fran ett berg. Riktigt mysigt, men valdigt trottsamt!

Andra dagen sa korde vi till Opotiki for det va den storsta "staden" som fanns inom rimligt avstand. Pa vagen hann vi med att klampa upp 700 trappsteg(!!!) till en fyr och sen sa visste GPS om ett fint vattenfall som skulle ligga langs vagen.. En till gang det va himla tur att vi hade dom med oss for det va inte direkt en skylt.. Man stannade vid en bro och sen fick man upp pa en nast intill osynlig stig in i skogen! Det va inte direkt en valdigt ordentlig stig!!! Man korsade den ISKALLA floden typ 5 ganger sa det slutade med att alla gick barfota, men Patrick var den enda som faktiskt blotte ner sina skor! ;) Jag va smart nog att ta av mig mina laderskor innan vi skulle hoppa pa stenar over den forsta passagen! Va dock ruggigt kallt om fotterna eftersom det va svinkallt i floden och sen skulle man springa runt pa stenar och lera..

Det va iaf ett riktigt fint vattenfall och en kul grej att fa spatsera barfota pa en nastan omojlig stig! Det va stockar att klattra over, flod att korsa och branta leriga sluttningar! ;) Becka foll forstass pa baken men vad kan man forvanta sig?! :D

Idag har vi iaf mest kort for vi va alla ratt less pa att aka/kora bil (speciellt stackarna dar bak) Vi gjorde en benstrackare och kopte den godaste glassen nagonsin och satt pa en brygga och plaskade med fotterna och solade! Det ar ju livet pa en pinne! Nu ar vi iaf tillbaka i Rotorua iaf.. Vi korde till och kollade pa en Champangapool ocksa och kokande lera.. Va ratt coolt, men den pysande leran va coolast och den lag utanfor omradet som man va tvungen att betala for.. Typsiskt! Hoppas bara jag inte luktar aggmok for det luktar verkligen skit ur dom rykande halen! Vi hade dessutom tankt att fara och kolla i Whakarewarewa Forrest men det blev ratt sent + att vi inte orkade!

Nu ska vi iaf snart gora annu en lyxmiddag med uppvarmd spagetti med tomatsas ut konserv!
Hoppas alla har det bra dar hemma i kylan!! ;) Kan val ge er lite trost med att det ar sjukt kallt pa natterna har! Dessutom ar dom beroende av att ha fonstrena oppna precis overallt!!
Har inte tid att lagga in bilder nu eftersom det tar san tid + att den har dott nu.. ;)

Imorrn ska vi iaf ivag med bussen till Matau som ligger tva timmar fran New Plymyth..
Ar det gratis internet dar kommer mer uppdatering annars sa drojer det nog ett tag innan jag aterkommer.. Vi ska vara dar i 2 veckor och det ar inte direkt sa att man kan fara in till stan och ga in pa ett internetcafe for det finns inga stader pa den har on! ;)

Over and out!

 

 


Kommentarer
Postat av: Berit

De där GPSarna som satt bak i bilen var nog änglar som jag bett skulle följa er. Har du tänkt på det? Härligt! Vilken upplevelse, man blir ju riktigt avundsjuk.

Du är duktig när det gäller att skriva ner dina äventyr och det är ju tur för oss här hemma.

Kram Berit

2009-10-27 @ 21:56:41

Vem är det?
Ska det stå kvar?

E-post: (publiceras ej)


Bloggadress:


Skriv ner en rad eller två..:

Trackback
RSS 2.0