Dingos och hajar!!


Fraser Island!



Indian Head

Coloured sands

Dingo. Daligt kort, men whatever! ;)

Lake McKenzie

Catfish

Lake Wobby


Vi for pa en 2 days 1 night tour till Fraser Island i Fredags. Vi akte i en stor buss med 4-hjulsdrift (saklart) men det var bara typ 15 st pa turen vilket var riktigt najs! Kort ko till buffen ;)

Hojdpunkterna pa resan var Lake McKenzie och Indian Head. Man kan inte bada i havet runt Fraser for det ar alldeles for stromt och jattemkt hajar. Isallet finns det farskvattensjoar som kommer upp ur sanden. Vattnet silas genom sanden och samlas i sjoar inne pa on. Hangde inte riktigt med i allt guiden sa,men det var nat sant ;)

Lake McKenzie ar kristallklar och dar finns den finaste sanden man kan hitta. Det ar den sortens sand som man anvander till att gora glas. Dessutom kan man fa en ruggigt bra peeling om man tar den blota sanden fran bottnen och skrubbar huden med den. Man kan t.o.m borsta tanderna med den,men det provade vi oss inte pa. Huden blev jattenmjuk och harlig och fotterna blev lena som en babyskart! ;) Hur harligt som helst! Harligt att bada ocksa utan att behova tampas med vagor och fa saltvatten i ogonen ;)

Indian Head ar den enda stenen som finns pa Fraser. On bestar av 98 % sand och 2 % sten. Dom 2 % ar Indian Head som ar 90 m hog klippa. Abourginerna brukade anvanda den som en domstol for dom kriminella i stammen. Antingen fick man hoppa eller sa fick man ett spjut genom benet.. No mercy! ;)
Det ar en riktigt harlig utsikt daruppifran och man kan se mkt vattenliv. Vi sag (forrutom fiskar och maneter) 2 tjurrockor och 2 hajar! Hur coolt som helst! Den forsta var lite mindre, men den andra var hur stor som helst! Riktigt coolt!!!

Andra saker vi kollade pa var Eli Creek som ar en farskvatten strom. Vi gick uppstroms en bit och sen aker man med strommen nedstroms. Valdigt harligt, men lite val grunt pa vissa stallen sa da fick man vada genom vattnet, Mehino Wreck som ar ett 50 ar gammalt stalvrack av en gigantisk bat, Coloured sands som ar en klippa med olika skiftningar i sanden, Lake Wobby som ocksa ar en sjo som bildas av regnvatten men som ocksa ar valdigt klar och ren. For att komma dit maste man ga en fruktansvart jobbig promenad i sand genom skogen i 40 min. Varmen gjorde det ju inte battre direkt, men det var valdigt harligt att lagga sig i det kalla vattnet efter promenaden. Det fanns massa catfishes i sjon och dessutom smaspigg som tuggade pa dod hud fran fotterna. Kittlades oerhort mkt! ;)

Dessutom tog vi en promenad genom regnskogen. For att ge promenaden lite krydda sa varnade guiden oss for att dom har 7 av dom giftigaste ormarna i varlden dar, vilda dingos som kan ga till anfall och spindlar och skit. Sag dock "bara" en jattestor odla. Dingos sag vi dock, men fran bussen. Dom ser ut som en jattesot liten hund, men vi fick hora om en 9-arig pojke som hade blivit dodat av en dingo pa Fraser :S Det fanns skyltar om hur man skulle vara "dingosafe" overallt. Var ratt lagom att se dom fran bussen faktiskt ;)

En annan stor hojdpunkt var saklart att vi fick sova pa ett motel som faktiskt hade ordet RESORT i namnet! ;)
Det betydde att vi fick massa mat! Frukost, lunch och middagsbuffe! Behover jag forklara den gladjen over att fa ata god mat?! Lasangen och vitloksbroden toppade ju listan!! ;) At dock alldeles for mkt sa man la val pa sig 10 kg ;) Men gott var det!

Kommentarer
Postat av: victoria

Hej!!! Fick ditt vykort idag, blev jätte glad!!! :) tack! Jaa när åker ni till thailand och vilket datum kommer du hem?? Hoppas allt är bra med dig! skulle gärna byta med dig men jag är fast här i kylan! :P

2010-01-26 @ 17:32:22
URL: http://wiccys.blogg.se/

Vem är det?
Ska det stå kvar?

E-post: (publiceras ej)


Bloggadress:


Skriv ner en rad eller två..:

Trackback
RSS 2.0